I de første 10 år af kredsens liv blev der afholdt storture om sommeren. Det var vandreture, som varede 5-6 dage, og som bragte drengene til Silkeborg, Fur, Vestervig, Hadsund, og flere andre steder.

Efterhånden skiftede tiderne. Væbneridrætten blev indført i FDF, og storturene blev erstattet af sommerlejre. I 1928 afholdtes den første Møgelø-lejr for Viborg FDFere.

Sommerlejrene på Møgelø er blevet en fast tradition i FDF Viborg 1, og hvert år sætter vi således sætter kursen mod ’vor herlige ø’ midt i Juulsø.

Langt over lande

FDF Viborg 1 er om nogen traditionernes kreds. En af de ting, som vi stadig holder fast i og værner om, er den stemningsfulde afslutning på et lejrbål på Møgelø-sommerlejren. Hvem husker ikke, at stå i retstilling og kigge ud over Juulsø mens FDF-hymnen ’Langt over lande’ synges. Bedre og smukkere afslutning på en sommerlejrdag findes ikke.

Hymnen er skrevet af forfatteren og læreren Rudolph Bruhn i forbindelse med Landsforbundet FDFs 15-års fest. Hymnen var inspireret af 1. Verdenskrig.