Tumlinge

Man er tumling, når man går i 0., 1. og 2. klasse. I denne alder er mange ting nye. Det er nyt med skolen, måske nye venner, nye fritidsaktiviteter, verden er ny og skal prøves af. Men med alt det nye og spændende kommer også det uventede og farlige.

Som tumling prøver man lidt af det hele. Man får lov at prøve kræfter med friluftsaktiviteter som bål og klatring, med leg, koder, løb og måske sin første lejr. Alt dette bliver gjort sammen med vores imødekommende og omsorgsfulde voksne ledere, som tilpasser aktiviteterne til det enkeltes barns balance mellem det nye og trygge.

Læs mere om tumlingeklassen her.

Pilte

Man er pilt, når man går i 3. og 4. klasse. Det der med skole er der da ved at være ok styr på. Som pilt er der fuld fart over feltet. Udover den evige rejse for at blive lege mester får man prøvet lidt flere friluftaktiviteter af. Det kunne f.eks. være raftebygning, men også første hjælp, så man er klar til, hvis der nogensinde skulle gå noget galt.

Alle aktiviteter er anført af vores søde pilteledere. Piltelederne er nok særligt kendt for at være legeonkler og tanter, som ikke er bange for at møde piltene i øjenhøjde!

Læs mere om pilte klassen her.

Væbnere

Man er væbner, når man går i 5. og 6. klasse. Skulle man tro, at der var fart på tumlingene og piltene, så er det intet sammenlignet med væbnerne. Aktiviteterne minder meget om det samme; friluftsaktiviteter, leg, koder og løb.

Den største ændring kommer nok i form af alle de fri weekender forældrene får. Som væbner er året nemlig fyldt med weekendturer og aktiviteter, hvor man møder FDF'ere på tværs af landet. Alt fra klatring til konkurrencer. Fællesskabet er i fokus og lederne er altid klar med en fed ny aktivitet.

Læs mere om væbnerklassen her.

Seniorvæbner

Man er seniorvæbner, når man går i 7. og 8. klasse. Som seniorvæbner giver FDF trygge rammer for at teste grænser af. Man får så småt lov til at tage på FDF kurser. Her er der plads til alt fra seriøse samtaler om tvivl og tro til gakkede dyste og lege. Samtidig får man et stærkt netværk af relationer til andre unge i hele landet.

Til det ugentlige møde foregår gerne under et tema. En børnefødselsdag med pirattema kan da sagtens peppes op til at være underholderende for en teenager. Seniorvæbnerne møder nytænkende ledere, som prøver at få seniorvæbnerne til at se verden fra forskellige vinkler.

Læs mere om seniorvæbnerklassen her.

Senior

Man er senior fra man går i 9. klasse til og med 18 år. Seniorne tager alt det gode fra at være seniorvæbner til det næste niveau. Aktiviteterne kan være sjove, hårde, seriøse, underlige og nærmest tåbelige, men de danner alle grobund for et fælleskab, hvor man kan være sig selv uden bekymringer.

Fokus er på udvikling, tryghed og nysgerrighed. Mellem de mange sjove og useriøse aktiviteter, er samtaler om samfundet, planeten, tro, tvivl og fællesskab med til seniorne trygt kan finde deres plads i verden.

Læs mere om seniorklassen her.

Voksen / Leder

Er du 19 år eller derover, så er der stadig plads i FDF Høje Taastrup til dig. Udover at kunne være med til at give børn og unge et ståsted at møde verden fra som leder, er der også en lang række af andre muligheder.

At være leder kan være mindst lige så givende og udviklende, som at være barn til FDF. Hvordan får man lige skruet en fed aktivitet sammen, så den skaber værdi for børnene? Vi står klar til at tage dig med dig på rejsen!

Udover det direkte arbejde med børn og unge kan man også være voksen i FDF. Ofte er man en slags facilitator og indvirker til at fællesskabet bliver endnu bedre.

Læs mere om at være voksen i FDF Høje Taastrup her.