Historisk Samling blev officielt indviet under landslejren 1991. På omkring halvdelen af det nuværende areal kunne man præsentere materialer og billeder, der var indsamlet fra private, kredse og fra FDFs kontor i København. På samme tid blev der oprettet egentlige arkiver, der dels er placeret i museet og dels på førstesalen i Centerkontoret. Endvidere er der oprettet et egentligt landsforbunds-arkiv i en bygning på Limbjerggård.

Siden er samlingerne udvidet kraftigt gennem de utallige afleveringer, der løbende finder sted. Der modtages ikke egentlige arkiver fra kredsene, men dog udvalgte ting som dagbøger, fotoalbums og f.eks. trofæer og patruljestandere. Vi får også jævnligt små samlinger fra enkeltpersoner, som ofte kan bidrage med gode historier.

På de følgende sider er der en gennemgang af samlingerne.

Samlingerne er opdelt i tre afdelinger:

Mødelokalet, som også anvendes til f.eks. kurser, det midterste rum, der anvendes til særudstillinger og endelig er der hovedsamlingen med biblioteket.

Der sker til stadighed forandringer og udskiftninger i samlingerne. Ikke mindst dukker der ting og sager op, som vi ikke havde i forvejen, men vi har dog ikke mulighed for at vise det hele frem på én gang!

Kom indenfor i

FDF Historiske samling!

I menupunkterne til venstre kan du komme videre ind i FDF Historisk Samling !

Mærke historiens vingesus og meget andet ....!
Husk at klikke eventuelle undersider frem!

God fornøjelse!