Pakkeliste

Forbundsskjorte

Præcis som til møderne har vi selvfølgelig vores FDF skjorter på. På lejr kan det ofte være behjælpeligt med en kuglepind og lidt papir. Med skjortens praktiske lommer er der plads til både March og lejr, Den lille Blå og “det der” man ikke lige gider at finde en skraldespand for at smide ud.

Fodtøj

Det er vigtigt at have ordentligt fodtøj med. Oftest skal vi på tur, og det indebærer at vi skal gå et stykke vej. Derfor er det vigtigt at barnet har fodtøj med til at gå i. Ligeledes er det også vigtigt at have vandtæt fodtøj med, så som gummistøvler. Da vores hytte ikke har gulvvarme, er et par hjemmesko også guld værd.

Teltlejr

En dolk er altid god at have lige ved hånden når vi bygger lejr eller laver mad. Man kan sammensætte sit spisegrej på forskellige måder, en mug kan eksempel bruges til mange ting. Men en form for kniv, gaffel, ske, kop og tallerken bør altid være med sammen med et viskestykke.

Mobiltelefoner

Børnene må som hovedregel ikke medbringe mobiltelefoner på lejr.

Fra Væbnere og opefter er der lidt løsere “tøjler”. Her bruger vi også telefonen som et værktøj til at kontakte børnene og i forbindelse med aktiviteter. Dog medbringes telefonerne på eget ansvar, her kan man eventuelt købe et vandtæt telefon hylster.

Vi henstiller til jer som forældre, at I kontakter en leder, hvis jeres barn ringer hjem med hjemve – oftest kan det klares med en god snak og lidt ekstra opmærksomhed fra en leder.

Skiftetøj

Strømper, underbukser, t-shirt, bluse og bukser. Det er vigtigt at man minimum har 2 sæt tøj med, så man kan skifte fra inderst til yderst, hvis man f.eks. falder i vandet. Samtidig er det ikke nødvendigt at have et komplet sæt tøj til hver dag. Man når hverken i bad eller skifter tøj hver dag. Vi anbefaler også, at tage et par poser med til sit snavsetøj.

Toilettasken

Tandbørste og tandpasta er altid dejligt at have med på lejr. Skal man afsted i mange dage, vil det også være godt med et håndklæde og lidt shampoo. Der er nogle der synes det er rart med en børste, andre kan godt lide deodorant.

Vinter

Om vinteren kan det være rigtig koldt, men med et sæt langt undertøj, et par fingervanter og en hue kan man klare det meste. Skulle det blive ekstra koldt er nogle varme sokker, et halstørklæde eller en halsedisse dagens redning.

Sommer

Når solen skinner og det er varmt, er det dejligt at hoppe i badetøjet og lege vandkamp eller tage en dukkert. Shorts er altid lækkert i varmt vejr, ligesom sandaler eller klipklappere. Midt på dagen er det en god idé med en kasket eller en bøllehat til hovedet. Husk også at pakke solcreme og evt. myggespray i toilettasken.

Regntøj

Regnjakke og regnbukser skal ALTID med. Uanset hvor god vejr-udsigten er. Vores erfaring siger at man sagtens kan gennemføre en lejr i regnvejr, bare regntøjet er vandtæt. Hvis barnet ikke har ordenligt regntøj med, kan det være altødelæggende for lejroplevelsen.

Sovegrej

Hvis barnet skal sove i telt, skal soveposen have en komfort-temperatur der er lavere end den gennemsnitlige natlige temperatur. En lagenpose, fleecetæppe eller et sæt ski undertøj er den billige vej til en varmere sovepose. Sover man udendørs skal man huske liggeunderlag, sover man indendørs skal der medbringes et lagen. Nogle kan godt lide at have deres bamse med, andre foretrækker en hovedpude. Når det kommer til nattøj, bruger nogle en pyjamas, mens andre sover i en t-shirt.

Elektronisk udstyr

iPods, iPads, computere m.m. hører ikke til på en lejr. Det kan let gå i stykker og passer dårligt ind i vores aktiviteter. Lad det endelig blive hjemme.

Førstegang på sommerlejr?

Læs mere her om hvordan det er at tage på sommerlejr med FDF K25 Brønshøj

- det er nemlig rigtig sjovt!

Første gang på sommerlejr

Pak tasken sammen

Så vidt det er muligt, så pak tasken sammen med dit barn. Så ved I begge hvad der er med på turen og hvad der skal med hjem igen.

Skriv navn!

Skriv navn i alt der er med på lejren. Det er en dejlig stor hjælp under lejre og glemte sager finder meget nemmere hjem til deres ejere.

Det rigtige udstyr

Det er vigtigt at dit barn har det rigtige udstyr med. I deltagerbrevet er der en liste over ting der er gode at have med.

HJEMVE

Hjemve opstår oftest i de små klasser, og skyldes at børnene er længe væk hjemmefra. Hvis du mener at hjemve er et problem for dit barn, så har vi lidt erfaring, som vi gerne deler med dig

Hjemve opstår oftest når børn er trætte, eller når de er i kontakt med forældrene. Hvis du skal have kontakt til barnet, så kontakt lederne først, så vi er opmærksomme på, at hjemveen kan opstå.

Hjemve smitter. Hvis et barn savner sine forældre, er der pludselig mange der gør. Hvis du mener at det er et problem, så snak med barnet om det, og fortæl dem at de ikke skal være bange for at de ikke kan komme hjem.

Lad være med at lave en aftale om at de bare kan ringe hvis de gerne vil hjem. Oftest kan hjemveen kureres med god nats søvn.

Men det kan være svært at få barnet til at sove hvis han/hun er blevet lovet at måtte komme hjem når han/hun har lyst. Ofte vil muligheden for at ringe hjem fa barnet til at tænke unødigt på forældrene, og dermed få hjemve i højere grad end ellers.

Vi kontakter selvfølgelig forældrene, hvis det bliver nødvendigt.