Når du har lagt billederne op i Umbraco, kan du på hvert enkelt billede tilføje billedtekst, som vises når der klikkes på billedet i galleriet.

Der er faktisk to tekstfelter til beskrivelse af de enkelte billeder. De er beskrevet i kassen til højre :-)

Hvert enkelt billede får også defineret nogle "skabeloner", som typisk bruges når billedet skal vises mindre end det oprindeligt er. Du kan manuelt tilpasse hver enkelt skabelon, men for at gøre det nemmere har du også mulighed for at vælge et "interessepunkt" på et billede, som skabelonerne så automatisk vil få med i deres eventuelle beskæring af billedet.

Når du sætter dit galleri ind på siden, kan du vælge at inkludere både mapper og billeder. Vælger du en mappe, tages alle billeder i mappen (men ikke dens eventuelle undermapper!) med i galleriet. Du kan sagtens vælge flere mapper samtidig, også samtidig med flere enkeltbilleder.

Vær også opmærksom på, at alle billeder over en hvis størrelse bliver nedskaleret, inden de lægges i Umbraco. Det burde ikke være noget du eller dine besøgende lægger mærke til, men til gengæld sparer vi en masse harddisk-plads.

Billed-tekster

"Alt-tekst"

"Alt" står for "alternativ". Det er den tekst, du nogle gange kan se, hvis du holder musen hen over et billede. Teksten bruges blandt andet som hjælp til svagtseende, så deres oplæser-program kan læse din beskrivelse af billedet.

Title

Billedets titel er det, der vises under billedet i galleriet, når du klikker på det.

Sommerlejr 2017

Aktivlejr 2017