Om Mølkær

FDF Brabrand har siden 1964 ejet et forhenværende husmandssted ude i Søbyvad. Lige efter 29 km stenen på Viborgvej drejer man ind ad en lille grusvej, og 200 m inde til højre ligger Mølkærlejren. Lejren har gennem mange år været en vigtig del af mange Brabrand-FDF'eres liv, og er det stadig.

Den ligger i udkanten af de skønne Frijsenborgskove, tæt på Søbygård og Søbygård Sø, så der er alle muligheder for de fedeste naturoplevelser. Den centrale beliggenhed muliggør også udflugter til f.eks. Tange El Museum, Jysk Automobil Museum i Gjern, div. svømmebade mm. I mange år har Mølkær fungeret som en lille, beskeden patrulje- og kredshytte til vores eget brug. Men efter den første store ombygning i slutningen af 70'erne er stedet også blevet en udlejningsaktivitet, som skaber midler til det daglige børne og ungdomsarbejde i Brabrand FDF.

Den sidste store ombygning i 1987 ændrede Mølkær til det den er i dag: En moderne indrettet lejr, der kan bruges til kursus, lejre, familiefester, kolonier mm. Der er 40 sovepladser og bestik og service til 40 personer. Og der er rift om at leje stedet. Indtjeningen har betydet, at vi også har haft råd til at investere i nyt vandværk, prof. opvaskemaskine, komplet letbetjent varmestyring af alle rum og en stor bålhytte.

Der er sket meget på Mølkær inden for de sidste år. Vi har haft en aktiv Mølkærgruppe, som jævnligt lavede et grundigt hyttetjek, så vi altid er sikre på at lejerne får det, de har betalt for. De havde også ansvaret for vedligeholdelse af og indkøb til hytten. I dag ligger dog det daglige ansvar hos bestyrelsen og vores hytteudlejer, men vi har god hjælp af bl.a. naboerne. Desuden har vores forældre ved flere lejligheder gennem årene givet et godt nap mht. vedligeholdelsen. I løbet af de sidste år har vi arbejdet meget med at modernisere udlejningsproceduren. Vores hytteudlejer Kirsten har fået nogle programmer installeret på sin computer, så udlejningen er forenklet væsentligt. Samtidig har vi oprettet en hjemmeside, med alle oplysninger ang. Mølkær. Her kan man se udlejningskalender, priser, oversigt over lejren, billeder og meget andet.

Booking af lejren

Kontakt Kirsten Sørensen enten via mobil-tlf. 22 44 05 09 (bedst mellem kl. 16 og 20), mail til udlejer@moelkaer.dk via hjemmesiden. Nævn ved bestilling at du er medlem af FDF Brabrand og få 25% medlemsrabat som barn. Nævn også hvis du som voksen er medlem af FDF Brabrand.

Hyttekalenderen

Der er ingen planlagte begivenheder i de valgte kalendre.