Pakkeliste

Til de ture der varer flere dage har vi skrevet en generel pakkeliste. Pak med fornuft og vær opmærksom på at eventuelle specielle ting, som man skal have med. Disse vil normalt være beskrevet i indbydelsen.

Pakkeliste:
Sovepose, hovedpude, sovedyr.
Toiletgrej: tandbørste, tandpasta, sæbe, deo, hårshampoo, læbepomade m.m.
Håndklæde
Undertøj
Nattøj
Strømper
Bluser (varme)
T-shirts
Lange bukser, shorts
Varmt overtøj / Flyverdragt
Regntøj (skal altid med, da det også er godt mod vinden)
Evt. sweater
Gode gå-sko, gummistøvler
FDF skjorte
March & Lejr, Den lille blå, kuglepen
Lommetørklæder
Lommelygte
Evt. dolk
Drikkedunk
Poser til beskidt og vådt tøj
Lille tur-rygsæk
Sundhedskort

Sommertid:
Myggespray
Solcreme
Shorts
Badetøj
Kasket

Vintertid:
Skiundertøj
Fingervanter

Udendørs lejre:
Liggeunderlag (ikke luftmadrasser el.lign.)

Indendørs lejre:
Hjemmesko
Evt. liggeunderlagGode råd om at sende dit barn på lejr

Lejrture er noget af det bedste vi har i FDF.
Det er her, vi har de store oplevelser og kan lave virkelig sjove ting. Vi er sammen længe og lærer hinanden godt at kende.
Det er lejre og ture, man husker resten af livet.
Vi ser meget gerne, at når man melder sig til en tur, så er man med fra start til slut. Det gør det muligt for os at få lejren til at fungere, da alle er afhængige af hinanden. Hjælp dit barn med at prioritere.

Når man er på lejr, er der 5 ting, man gerne skal være: Mæt – Varm – Tør – Udhvilet – Rask

Det er ikke altid, man kan opfylde dem alle sammen, men et par stykker er heller ikke så ringe.
Vi skal nok sørge for, at alle får mad, men de næste punkter må vi hjælpe hinanden med, og så er der gode chancer for, at dit barn får en god lejr.
Her hjælper det rigtige udstyr, og det sparer voldsomt på kræfterne, og dem kan der jo være brug for til så meget andet.
Hvis du ikke har det rigtige grej, kan du måske låne dig frem og så huske det på ønskesedlen.

Hjemve:
Masser af børn har indimellem svært ved at være hjemmefra. Er det et problem for dit barn, har vi lidt erfaring, som vi gerne vil dele med jer.
- Snak lidt med lederne inden turen.
- Aftal ikke med barnet, at det kommer hjem, så snart det ringer. Vi har eksempler på børn, der bruger lang tid på at overveje, hvornår de er kede nok af det til at ringe.
- Hjemve smitter – Hvis et barn skal hentes, overvejer flere børn, om ikke også de vil hjem.
- Prøv at støtte barnet i, at det er OK at længes hjem – Det kan være svært, men vis du er sikker på, at han/hun godt kan klare det.
- Børnene tager ikke skade af at længes lidt, og vi er “næsten” som forældre, når vi er af sted på lejr.
- Det er forældrene, der beslutter om barnet er klar til at tage med på lejr.
- Vi kontakter jer selvfølgelig, hvis det bliver nødvendigt.

Vådliggere:
Mange børn har det problem, at de tisser i sengen. Det behøver ikke udelukke dem fra at tage med på lejr. Snak med en leder inden turen.

Specielle hensyn:
Har dit barn et specielt problem med f.eks. allergi eller medicin, eller er der andet, som vi bør tage hensyn til, så skriv det på tilmeldingen eller snak med dit barns leder inden turen.

Udstyr:
Det er en god ide at pakke sammen med dit barn, så ved I begge, hvad der er med, og hvor det ligger.
Regntøj: Skal ALTID med. Vores erfaring siger, at vi faktisk sagtens kan gennemføre en lejr i regnvejr, men det er absolut vigtigt for jeres barn at have godt regntøj med. Det er surt at blive gennemblødt den første dag !
Gummistøvler: Kan være tunge at slæbe på, men uundværlige på en lejr.
Fodtøj: Skal vi gå langt, er det vigtigt med fodtøj, som støtter godt og sidder fast på foden. Det sparer på kræfterne.
Skiftetøj: Der skal være mindst et sæt skiftetøj fra yderst til inderst (så man kan skifte, hvis man falder i vandet), og så skal der være tøj til både koldt og varmt vejr. Når vi er på lejr, er vi tit ude hele dagen, og selv om sommeren, kan det blive koldt om aftenen. Tøjet skal kunne klare at blive beskidt, og man skal kunne bevæge sig i det.
Sovepose: En god nattesøvn er absolut nødvendig for at få en god lejr. Derfor er en varm sovepose guld værd. Hvis du skal overnatte indendørs, skal posen kunne klare 10 grader. Er du pilt eller mere, kan det godt betale sig at få en bedre sovepose, da man ofte sover i telt. Derfor må soveposen gerne kunne klare 5 grader.
Liggeunderlag: Hvis vi skal sove i telt. En rimelig kvalitet, hvor man ikke kan lave mærker i med en negl.
Lagen: Hvis vi skal bo i hytte, skal man altid medbringe et lagen til at skåne madrassen – det gør også lige det hele mere lækkert og hjemligt.
Rygsæk og taske:
Rygsæk: Skal vi gå langt med bagagen, er det godt at have en rygsæk. Lån dig evt. frem. Remmene skal være indstillet præcis til dig, og de tunge ting skal ligge øverst.
Sportstaske: Hvis vi ikke skal bære bagagen, er en almindelig sportstaske helt fin. Pak aldrig i mange tasker/poser!
Tur-rygsæk: Hvis vi skal ud på traveture, skal du huske en lille rygsæk til regntøj og madpakke.

Mobiltelefoner:
Børnene må som hovedregel gerne medbringe mobiltelefoner på lejr. Vi indsamler mobiltelefonerne og der vil så hver dag være et tidspunkt hvor man kan bruge dem til at kontakte dem der hjemme. Vi kalder det mobiltid, og oplyser det i forbindelse med den enkelte lejr.

Fra Væbnere og opefter er der lidt større fleksibilitet. Her bruger vi også telefonen som et værktøj til at kontakte børnene og i forbindelse med aktiviteter. Dog medbringes telefonerne på eget ansvar.

Vi henstiller til jer som forældre, at I kontakter en leder, hvis jeres barn ringer hjem med hjemve - oftest kan det klares med en god snak og lidt ekstra opmærksomhed fra en voksen.

Der vil altid være et nummer, som lederne kan kontaktes på, og I hører naturligvis fra os, hvis der opstår problemer.

Elektronisk udstyr:
Tablets, PC, m.m. hører ikke til på en lejr. De kan let gå i stykker og passer dårligt ind i vores aktiviteter. Lad dem endelig blive hjemme