I FDF elsker vi at opleve sammen; børn, unge og voksne. Vi kan lege, grine, opleve og udfordre sammen. I FDF bygger vi huler, går på opdagelse i naturen, laver mad over bål og leger sammen. Det er de voksne der sætter rammerne for fællesskabet, og deres ansvar at alle har det sjovt.

I FDF Ny Tolstrup er der: Familie FDF for børn under 6 år og deres forældre. Puslinge/tumlinge hold for 0. -2. klasse og Pilte/Væbnere fra 3.-6. klasse.

Børnene mødes hver anden uge om mandagen fra kl. 17.00 til 18.30.
Et par gange om året er der lejr eller overnatning – i hytte, telt, shelter e.l. Vi er altid udendørs og laver mange friluftsaktiviteter der er for både piger og drenge.
Vi mødes ved shelterne på Midtsjællands Efterskole, Tolstrupvej 29, 4330 Hvalsø.

I FDF lærer børn en masse gennem leg, fantasi og oplevelser i naturen. I FDF mener vi, at børn skal mærke, der er noget de er gode til, at de er noget værd i fællesskabet og at deres færdigheder kan bruges. I FDF er børn, unge og voksne en del af det samme fællesskab. Vi tror på at et menneske udvikles bedst i samspil med andre . i et forpligtende fællesskab med plads til den enkelte. Aktiviterne vi laver i FDF Ny Tolstrup skal give børnene respekt for naturen og give dem færdigheder og lyst til at bruge og nyde den. Nogle af de typiske aktiviteter man laver til FDF er at: Tage på opgaveløb, tænde bål og lave mad på bål, tage på vandreture i skoven med varm kakao, tage på hemmelige ekspeditioner i fantasiuniverser, snitte, hugge brænde, lære om naturen, bygge lejrplads med rafter, synge sange fra FDFs egen sangbog, lege og høre historier, lave rollespil og teater og meget meget mere…

Det kristne livssyn er udgangspunktet for FDF, og for samværsformen betyder det blandt andet at alle mennesker er lige meget værd. Børnene hører historier fra børnebiblen og andre kristne fortællinger, og vi laver også aktiviteter, det kan f.eks. være at lave sit eget kors, lave en bøn eller deltage i gudstjenester. Det er på børnenes præmisser og der er plads til spørgsmål om tro og tvivl. Vi synes, det er vigtigt, at børn kender de kristne grundfortællinger, for at kunne tage stilling til dem senere i livet. Det er ikke et krav at børn og voksne i FDF er kristne, blot at man respekterer og er åben overfor dette værdigrundlag. I FDF er lederne frivillige men ansvarlige voksne, der har lyst til at være sammen med børn, planlægge aktiviteter og møde dem med både alvor og sjov. Som leder kan man deltage i kurser om alt fra pædagogik og teambuilding til klatring og kanosejlads. Alle ledere underskriver en lederaftale og skal give tilladelse til, at der indhentes en ”børneattest” hos politiet. Desuden er der et sæt samværsregler mellem børn og voksne, som skal overholdes.

Det koster 350 kr. pr. barn pr. halvår. Til Familie FDF er det kun barnet/børnene man betaler for. Der vil være opkrævning hvert halve år.

Samværsregler i FDF Ny Tolstrup

Ledere og bestyrelse i FDF Ny Tolstrup har formuleret et sæt samværsregler for samværet mellem børn og voksne. Dem kan du læse her.

Der er indhentet Børneattest på alle ledere i FDF Ny Tolstrup.