Sognehuset i Troense var velbesøgt, da børn, unge, ledere, bestyrelse og forældre var samlet til kredsens årsmøde. Årsmødet erstatter det, som vi hidtil har kaldt generalforsamling, og ændringen er resultatet af en beslutning ved FDFs Landsmøde i 2018, og ideen er, at arrangementet på den ene side skal bidrage til børnenes demokratiske dannelse og på den anden side give de fremmødte et indblik i, hvordan de i indledningen nævnte grupper oplever at være en del af FDF.

For at undgå en alt for drøj gennemgang af dagsordenen, havde vi i programmet indlagt en række sange og også en leg, så det ikke skulle blive for langtrukkent for især de yngste deltagere. Bestyrelsen havde sørget for fin forplejning i form af masser af boller med pålæg og en lækker islagkage, så alt skulle være på plads til en god oplevelse for alle.

Efter at have udpeget kredsleder Allan Moberg Andreasen til dirigent, orienterede bestyrelsesformand Gitte Johansen om bestyrelsens arbejde i det forgangne år. Her har meget handlet om at afklare, hvor kredsen fremover skal have sit tilholdssted. Der foreligger et køreklart byggeprojekt, men pengene mangler, så bestyrelsens byggeudvalg har brugt megen tid og mange kræfter på kontakt med forskellige fonde og Svendborg Kommune, og dette arbejde skal fortsætte i det kommende år.

Herefter trådte børnene og de unge ind på scenen med beretninger om de forskellige aktiviteter, de har deltaget i i løbet af året. Når man et efter et hører om arrangementer som Væbnermesterskabet, sommerlejre, weekendture og kurser, bliver det tydeligt, hvor meget vi egentlig laver på et år i FDF Tåsinge. Efter gennemgangen af de større arrangementer, fortalte puslinge og tumlinge hver især om et almindeligt onsdagsmøde, som de særligt kan huske, og her kunne vi se den store variation, vi tilbyder i vores aktiviteter. Fortællelysten var så stor, at det kostede en sang og den planlagte leg i programmet, men det gør absolut intet.

Efter tilbageblikket orienterede kredslederen om de arrangementer, der allerede nu er planlagt for det kommende år, hvilket førte til flittige noteringer i forældrenes kalendere, så det giver forhåbninger om høj deltagelse.

Kasserer Hanne Gyntzel fremlagde efterfølgende sit sidste regnskab, som viste et mindre overskud, og det blev helt efter planen taget til efterretning af de fremmødte.

Endelig var det tid til at vælge den nye bestyrelse, og det foregik uden den store dramatik. John Petersen, Hanne Gyntzel og Ib Thorseng trådte alle ud, og FDF Tåsinge takker dem alle for deres indsats for kredsen. Derefter vedtog de fremmødte, at årsmødet skulle udpege fem bestyrelsesmedlemmer, og det betød, at kun Rikke Høybye blev valgt ind. Du kan se den samlede bestyrelse her.

Dagens sidste beslutningspunkt var valg af revisor, og her trak Dan Gjelstrup sig tilbage, og også han fortjener en stor tak for sit arbejde. Der var desværre ingen kandidater til at overtage posten, så derfor er den for tiden ikke besat.

Sidste punkt var eventuelt, hvor langt de fleste indlæg handlede om at rose børnene og de unge for deres opførsel og indlevelse under et møde, som måske godt kunne forventes at blive en smule kedeligt. Derefter takkede ledere, forældre og bestyrelse hinanden på kryds og tværs for deres engagement og indsats for kredsen, og alt i alt giver det indtryk af, at vi har en FDF-kreds, som måske ikke er blandt de største i landet, men den er ganske veldrevet, og der er god opbakning til vores arbejde med at give børnene og de unge et ståsted at møde verden fra.

Det var som nævnt i indledningen første gang, vi holdt årsmøde på den måde, som vi gjorde det i år, og derfor er der nok nogle ting, som skal strammes lidt op til de kommende år. Alt i alt var det dog en hyggelig eftermiddag og en god oplevelse, og det er altid dejligt at opleve sammenholdet og fællesskabet, som FDF repræsenterer.

Vi er desuden en af de første kredse, der har prøvet at holde årsmøde i stedet for en klassisk generalforsamling, og derfor har landsforbundet også skrevet en historie om det på deres hjemmeside - læs den her.