FDF er en gammel organisation, der blev stiftet i 1902 af Holger Tornøe og Ludvig Valentiner.

Det er en udbredt misforståelse, at FDF er en del af spejderbevægelsen, men faktisk kom spejderbevægelsen først til Danmark i 1908. Gennem tiden har vi inspireret hinanden, således at vi eksempelvis laver flere af de samme aktiviteter og bærer uniform, men FDF arbejder ikke efter spejdermetoden og har i stedet kristendom, fællesskab og relationer mellem børn, unge og voksne i centrum.

I dag har FDF ca. 23.000 medlemmer fordelt på omkring 400 kredse rundt om i hele landet. FDF Tåsinge hører til Sydøstfyns netværk i FDF Landsdel 6 sammen med FDF Svanninge-Faaborg, FDF Svendborg, FDF Nyborg, FDF Agedrup og FDF Kværndrup.

Fællesskab, fantasi og færdigheder

I FDF lærer børn en masse gennem leg, fantasi og oplevelser i naturen. Vi mener, at børn skal mærke, der er noget, de er gode til, at de er noget værd i fællesskabet, og at deres færdigheder kan bruges. FDF tilbyder aktiviteter for børn fra 0. klasse til 18 år, og vi sætter en ære i at lave aktiviteter, som børn, unge og voksne kan lave sammen. Aktiviteterne varierer, så der er balance mellem tryghed, udfordringer og oplevelser, men vigtigst af alt er, at alle kan både bidrage til dem og få noget ud af dem.

FDFs formål

FDF har sine rødder i den danske folkekirke. Udgangspunktet for FDF er det kristne livssyn. Det betyder, at er alle mennesker lige meget værd for os, og derfor det heller ikke et krav, at man tror på Gud, for at man kan være FDFer. Det er vigtigt for os, at der både er plads til tro og tvivl, men vi synes, det er vigtigt, at børn kender de kristne grundfortællinger, for at kunne tage stilling til dem senere i livet.

De yngste børn hører historier fra børnebiblen og andre kristne fortællinger. Med de lidt ældre børn og unge tager lederne måske en snak om tro og tvivl, etik og moral og om, hvad meningen er med livet.

Lederne er ildsjæle

I FDF er lederne frivillige og ansvarlige voksne, der har lyst til at være sammen med børn, planlægge aktiviteter og møde dem med både alvor og sjov. Lederne kan deltage i kurser om alt fra pædagogik og teambuilding til klatring og kanosejlads. Alle ledere underskriver en ledererklæring og skal give tilladelse til, at der indhentes en børneattest hos politiet. Desuden er der et sæt samværsregler mellem børn og voksne, som skal overholdes.

Læs mere om FDF på landsforbundets hjemmeside.