FDF Tåsinge blev stiftet 31. marts 1939, og derfor vil det næppe overraske nogen, at vi her i 2019 kan fejre 80 års fødselsdag. Selve fejringen udskød vi lidt i forhold til den egentlige dato, så den blev slået sammen med vores sæsonafslutning i juni. Om det gjorde den store forskel, finder vi aldrig ud af, men uanset årsagen fik vi en fantastisk dejlig eftermiddag sammen med alle de fremmødte, der talte både nuværende og tidligere medlemmer af kredsen, deres familier, repræsentanter for andre FDF-kredse og spejdergrupper, og derudover også flere, der bare mødte op for at være en del af det hele. Vi sætter stor pris på, at så mange mennesker valgte at tilbringe en almindelig hverdagseftermiddag sammen med os, og at de var med at gøre fejringen til så god en oplevelse for alle.

Arrangementet begyndte kl. 16.30 med en kort velkomst fra kredslederen, hvorefter en af mange fremmødte tidligere kredsledere, Jan Viuf Hansen, lavede en spændende gennemgang af kredsens historie med gode billeder fra forskellige lejre og andre arrangementer - og flere i publikum genkendte sig selv på billederne.

Efter vi havde sunget en af de sange, der allerbedst beskriver, hvad FDF er og har været, nemlig "Her fik jeg lov at være", var den officielle del af programmet overstået, og de efterhånden lidt utålmodige puslinge og tumlinge kunne sammen med deres kammerater endelig sendes ud til de forskellige aktiviteter, vi havde arrangeret. Det var nemlig ikke småting, der var på programmet: gummibådssejlads, pandekager over bål og ikke mindst træklatring med de dygtige instruktører fra vores landsdel. Forplejningen klarede vi med den pølsevogn, vi havde lejet, og som langede godt med pølser og brød over disken, ligesom beholdningen i "baren" med kaffe og sodavand også svandt godt og grundigt ind. Alt dette var muligt, da DUF havde støttet arrangementet med midler fra Lokalforeningspuljen, og det er vi naturligvis taknemmelige for.

I det hele taget var det et arrangement præget af god stemning for gæster i alle aldre. Mens børnene var i gang med aktiviteterne, gik snakken lystigt om de forskellige oplevelser, som nogle havde glemt, at de egentlig godt kunne huske, og inden vi havde set os om, var klokken pludselig blevet 18, og fejringen skulle slutte.

Om det var for at holde lidt længere på gæsterne og den hyggelige stemning, skal være usagt, men i hvert fald åbnede himlen nærmest på slaget 18 fuldt op for sluserne, og det væltede ned med regn og hagl i en lille halv time. Det gjorde nu ikke så meget, for så talte vi bare videre, og fra skurvognen lød pludselig tonerne af "Hjemmet er Danmarks rige", så vejrsituationen blev løst på en måde, der så fint karakteriserer FDF, nemlig ved bare at fortsætte ud fra omstændighederne - der skal mere til at stoppe os!

Afslutningsvis skal der lyde en stor tak for alle de flotte gaver, vi fik. Meget af det er udstyr, som vi nok skal få brugt meget, og så skal vi også nok finde gode steder til de mere dekorative gaver.

Se flere billeder fra dagen på billedsiden.