Om FDF Spjald

Aktiviteterne i FDF er ophold i og kendskab til naturen, forskellige former for løb, weekendture, sommerlejr, sketche, underholdning, forkyndelse, primitiv bagning, hygge om bålet m.m.

Så vi mener, at vi har noget godt at tilbyde børn i alle aldre. I FDF vil vi gerne møde børn og unge med fantasi, ansvarlighed og tolerance med udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn.

I venstre side kan du finde adresser og kontaktoplysninger på lederne i FDF Spjald. Her finder du også beskrivelser og programmer for de enkelte klasser.

Hvis du har spørgsmål til FDF eller vores møder, er du velkommen til at kontakte os.

FAQ

Hvad koster det?
Årskontingent er kr. 600

Hvor melder jeg mig til?
Du møder bare op til at af ugemøderne eller tager kontakt til en af lederne i den klasse du hører til.

På ugemøderne kan du prøve af, hvad de vil sige at være FDF'er og snakke med lederne om at blive meldt til. Du kan læse mere om de forskellige klasser og deres møder i venstre side.

Skal jeg købe meget udstyr?
Nej. Det kræver ikke meget at blive FDF'er. Her er der plads til alle.

Nedenfor har skrevet lidt om noget af det udstyr, som man kan få brug for til FDF.

Forbundsskjorten:
Forbundsskjorten er det eneste nødvendige udstyr i FDF. Skjorten købes i 55° Nord, som handler med bl.a. skjorter, knive, sangbøger, klatrereb, vandrestøvler, soveposer og meget mere. Skjorten er blå, og lavet af et meget solidt stof, der holder mange år.

Forbundsskjorten koster fra ny ca. 385 kr. for børn og ca. 478 kr. for voksne.

Det er selvfølgelig også i orden, at jeres barn prøver at være med til FDF i et stykke tid, før i køber en skjorte.

Sangbogen:
FDFs sangbog hedder "March & Lejr". Den bruger vi til de ugentlige møder, og når vi er på lejre. Du skal altid have din sangbog med i skjorten.

Når du er medlem af FDF Spjald er sangbogen gratis.

Beklædning:
I FDF Spjald er vi ude det meste af året. Du skal derfor have praktisk tøj på efter vejret.

Herudover er det også muligt at købe en masse ekstra FDF-tøj og -udstyr bl.a. t-shirts, huer, regntøj, lejrgrej og meget mere. Besøg 55° Nord, som er FDF og KFUM Spejdernes butik, hvor du kan se hele udvalget.

Rygsække og vandresko:
De store FDF'ere tager nogle gange på vandreture, har overnatninger i det fri m.m. FDF Spjald råder over telte og meget andet udstyr, som er nødvendigt hertil, men personligt udstyr skal medlemmerne selv købe.

55° nord har et stort sortiment af forskelligt udstyr, men det er ikke nødvendigt at købe FDF-varer. Også Spejdersport og lignende butikker har de ting du evt. har brug for.

(I Spejdersport kan man som aktiv FDF'er eller spejder få et rabatkort, der giver 10% rabat på de fleste varer. Husk at nævne du er FDF'er, hvis du handler eller i andre friluftsbutikker, da de kan have særlige rabatter.)