Vi ser meget gerne, at når man melder sig til en tur, så er man med fra start til slut. Det gør det muligt for os at få lejren til at fungere, da alle er afhængige af hinanden. Hjælp dit barn med at prioritere.

Når man er på lejr, er der 5 ting, man gerne skal være:

 • Mæt
 • Varm
 • Tør
 • Udhvilet
 • Rask

Det er ikke altid, man kan opfylde dem alle sammen, men et par stykker er heller ikke så ringe. Vi skal nok sørge for, at alle får mad, men de næste punkter må vi hjælpe hinanden med, og så er der gode chancer for, at dit barn får en god lejr.

Her hjælper det rigtige udstyr, og det sparer voldsomt på kræfterne, og dem kan der jo være brug for til så meget andet. Hvis du ikke har det rigtige grej, kan du måske låne dig frem og så huske det på ønskesedlen.

Hjemve

Masser af børn har indimellem svært ved at være hjemmefra. Er det et problem for dit barn, har vi lidt erfaring, som vi gerne vil dele med jer.

 • Snak lidt med lederne inden turen.
 • Aftal ikke med barnet, at det kommer hjem, så snart det ringer. Vi har eksempler på børn, der bruger lang tid på at overveje, hvornår de er kede nok af det til at ringe.
 • Hjemve smitter
 • Hvis et barn skal hentes, overvejer flere børn, om ikke også de vil hjem.
 • Prøv at støtte barnet i, at det er OK at længes hjem – Det kan være svært, men vis du er sikker på, at han/hun godt kan klare det.
 • Børnene tager ikke skade af at længes lidt, og vi er “næsten” som forældre, når vi er af sted på lejr.
 • Det er forældrene, der beslutter om barnet er klar til at tage med på lejr.
 • Vi kontakter jer selvfølgelig, hvis det bliver nødvendigt.

Vådliggere

Mange børn har det problem, at de tisser i sengen. Det behøver ikke udelukke dem fra at tage med på lejr. Snak med en leder inden turen.

Regntøj

Skal ALTID med. Vores erfaring siger, at vi faktisk sagtens kan gennemføre en lejr i regnvejr, men det er absolut vigtigt for jeres barn at have godt regntøj med. Det er surt at blive gennemblødt den første dag!

Skiftetøj

Der skal være mindst et sæt skiftetøj fra yderst til inderst (så man kan skifte, hvis man falder i vandet), og så skal der være tøj til både koldt og varmt vejr. Når vi er på lejr, er vi tit ude hele dagen, og selv om sommeren, kan det blive koldt om aftenen. Tøjet skal kunne klare at blive beskidt, og man skal kunne bevæge sig i det.

Lagen

Hvis vi skal bo i hytte, skal man altid medbringe et lagen til at skåne madrassen – det gør også lige det hele mere lækkert og hjemligt.

Elektronisk udstyr

MP3-afspillere, Ipad, PC m.m. hører ikke til på en lejr. De kan let gå i stykker og passer dårligt ind i vores aktiviteter. Lad dem endelig blive hjemme.

Specielle hensyn

Har dit barn et specielt problem med f.eks. allergi eller medicin, eller er der andet, som vi bør tage hensyn til, så skriv det på tilmeldingen eller snak med dit barns leder inden turen.

Gummistøvler

Kan være tunge at slæbe på, men uundværlige på en lejr.

Sovepose

En god nattesøvn er absolut nødvendig for at få en god lejr. Derfor er en varm sovepose guld værd. Hvis du skal overnatte indendørs, skal posen kunne klare 10 grader. Er du pilt eller mere, kan det godt betale sig at få en bedre sovepose, da man ofte sover i telt. Derfor må soveposen gerne kunne klare 5 grader.

Rygsæk

Skal vi gå langt med bagagen, er det godt at have en rygsæk. Lån dig evt. frem. Remmene skal være indstillet præcis til dig, og de tunge ting skal ligge øverst.

Mobiltelefoner

Børnene må som hovedregel ikke medbringe mobiltelefoner på lejr.

Fra Væbnere og opefter er der lidt løsere “tøjler”. Her bruger vi også telefonen som et værktøj til at kontakte børnene og i forbindelse med aktiviteter. Dog medbringes telefonerne på eget ansvar.

Udstyr

Det er en god ide at pakke sammen med dit barn, så ved I begge, hvad der er med, og hvor det ligger.

Fodtøj

Skal vi gå langt, er det vigtigt med fodtøj, som støtter godt og sidder fast på foden. Det sparer på kræfterne.

Liggeunderlag

Hvis vi skal sove i telt. En rimelig kvalitet, hvor man ikke kan lave mærker i med en negl.

Sportstaske

Hvis vi ikke skal bære bagagen, er en almindelig sportstaske helt fin. Pak aldrig i mange tasker/poser!

Tur-rygsæk

Hvis vi skal ud på traveture, skal du huske en lille rygsæk til regntøj og madpakke.

Hvis I bliver kontaktet af jeres barn

Vi henstiller til jer som forældre, at I kontakter en leder, hvis jeres barn ringer hjem med hjemve - oftest kan det klares med en god snak og lidt ekstra opmærksomhed fra en voksen.

Der vil altid være et nummer, som lederne kan kontaktes på, og I hører naturligvis fra os, hvis der opstår problemer.