Vesterbro er Københavns, ja måske Danmarks, ja måske verdens bedste kvarter. Men der mangler noget. Og dét har vi tænkt os at gøre noget ved!

Der mangler nemlig en FDF-kreds, der kan gøre bydelen endnu mere legende, levende og give børn et ståsted at møde verden fra.

Holdet bag FDF Vesterbro har alle en masse erfaring indenfor FDF både på lokalt og landsdækkende plan. Vi har planlagt spandevis FDF-aktiviteter, natløb for flere tusind børn, og læst eventyr for de mindste på en sommerlejr. Men en ting har vi aldrig prøvet, og det er at starte en ny FDF kreds!

Vi synes at vores projekt FDF Vesterbro er vigtigt, fordi vi ser en bydel med en masse skønne børn, en masse skønne forældre og en masse muligheder for at lave helt fantastisk fritid med indhold. FDF kan nemlig næsten alt; fra at lære at tænde bål til at spille teater for de andre, til at være på byløb, lave sangmaraton, sove udenfor, være på lejrtur, tælle stjerner, og lære at være en (endnu bedre) kammerat. Alt sammen i et stærkt fællesskab, hvor der er plads til alle. Her er det vigtigere at blive til nogen end at blive til noget, og her er der plads til at snakke om de store og små spørgsmål, med de voksne der altid lytter og tager en seriøst.

Vi drømmer om at give FDF Vesterbros medlemmer et ståsted i livet, og om at vi løfter bydelen sammen.

Hvorfor laver vi FDF Vesterbro?

Vores ambition

4 keywords: RELATIONER, LEG, SAMFUNDSENGAGEMENT og TRO.

Relationer

I FDF Vesterbro møder børn og unge engagerede voksne som vil børnene. Her bliver dit barn taget alvorligt og regnet med.

FDF Vesterbro er et fællesskab med plads til at være. Det betyder at der er plads til dit barn – og at dit barn skal give plads til de andre børn.

I FDF Vesterbro er vi opmærksomme på børnenes styrker, og tager udgangspunkt i dette.

I FDF Vesterbro er alle voksne frivillige og relationerne mellem dem er lige så vigtige.

Leg

I FDF Vesterbro leger vi. Det betyder:

Leg for legens skyld, fordi det er sjovt.

Fantasifulde lege med et formål - for at lære noget og opnå noget.

Fri leg uden at voksne blander sig - for her skaber børnene (sig) selv.

Samfundsengagement

I FDF Vesterbro blander vi os i livet på Vesterbro og engagerer os i den særlige Vesterbro-ånd.

Tro

I FDF Vesterbro giver vi børn og unge plads til at snakke om de store og svære spørgsmål i deres liv. I den forbindelse kommer den kristne fortælling i spil.

Vi vil af og til gå på opdagelsen i kirken og finde ud af, hvad det med tro betyder for os som mennesker i dag

Hvor kan du se, hvad vi laver?

I FDF Vesterbro elsker vi at vise, hvad vi laver til de ugentlige møder. Vi opdaterer løbende vores Facebookside med det nyeste spas vi har lavet!

Denne vej