Kære ledere i Landsdel 4,

Sommeren står for døren, og til dem der allerede har været på sommerlejr, har den med højst sandsynligvis stået på rigtig høj sol.

Vi håber det vare ved, så det også kommer til at gælde for landsdelens tre store sommerture: Putupia sommerlejr på Borgensholm, for puslinge, tumlinge og pilte samt de to ture til Norge med henholdsvis standlejr og fjeldtur. Vi fra Landsdelsledelsen ved, hvordan udvalgene har knokler for at skabe en fantastisk tur for os alle sammen – og vi vil gerne sende en stor tak til udvalgene, og ønske alle deltagere en god tur.

Et fantastisk forår

På børnefronten, har der været afviklet arrangementer i verdensklasse dette forår. Først putupiadag – en event, som har gjort, at børn i hele landsdelen plager deres leder om, at få lov til at lege Putupia-legen. Dernæst SING-IN, hvor mange frivillige hænder gjorde det muligt for gamle såvel som unge FDFere, forældre og søskende at mødes til en aften i musikkens tegn.

Vores fokus dette forår

Kredslederne og Landsdelsledelsen har i foråret sat fokus på arbejdet med netværk og fremtidens Landsdel.

I forhold til netværk, blev der afhold et møde, hvor der var skabt plads til at snakke om, hvad netværke kan være. Dette blev efterfølgende fulgt op af møder i de enkelte netværk i landsdelen, hvor diskussionen om, hvad det enkelte netværk gerne vil arbejde med blev vendt.

Sidste kredsledermøde inden sommerferien bød på en debat om, hvordan hele Landsdelen kan være med til at finde kandidater til Landsdelsledelsen - og hvordan det er et fælles ansvar at opfordre kandidater. Det førte desuden til en god snak om, hvad en landsdel kan og skal. Denne snak blev fulgt op af en diskussion om, hvad kredsledere i Landsdel 4 egentlig ønsker af en landsdelsledelse. Landsdelsledelsen takker for den konstruktive feedback og de brugbare inputs.

Lederuddannelse for luft under vingerne

Foråret 2018 var også tidspunktet, hvor lederne for første gang mødtes til et landsdelsdøgn i ny form - planlagt af det nye lederuddannelsesudvalg. Udvalget har også sat fokus på uddannelsesaftener i forbindelse med kredsledermøder, og der er igennem foråret kommet god feedback, og vi oplever der har været stor deltagelse i disse aftener.

Landsmøde lige om hjørnet

I efteråret vil landsdelsledelsen naturligt have fokus på det forestående Landsmøde, og vi afholder formøde den 23. oktober 2018 på Silkeborg Højskole. Alle er meget velkomne til at kigge forbi.

Samtidig vil vi også fokusere på at lave et udkast til den nye handlingsplan for Landsdel 4, ligesom vi vil arbejde med de punkter fra handlingsplanen for perioden 2017/2018, som vi mener mangler fokus.

God sommer til jer alle sammen, vi glæder os til at se jer enden på sommerens ture, eller på den anden side af en dejlig ferie, til endnu et spændende FDF år.

På vegne af landsdelsledelsen

Lisbeth Buchwald Jakobsen