Vejledende principper

  • Vi skal have mad, der smager godt og er af god kvalitet
  • Vi skal have sund og varieret mad
  • Vi skal tage klimahensyn

Overordnede retningslinjer

  • Måltider skal forberedes så vidt muligt i overensstemmelse med madpyramiden
  • Udvalgte varer foretrækkes økologisk
  • Vælg det klimavenlige alternativ, når det er muligt
  • Vejledende madpris per person hæves til 75 kr/dag

Udvalgte varer der fortrækkes økologisk

Udvalgte varer fortrækkes økologisk

  • Køb så vidt muligt økologisk, når varen er til rådighed og til en rimelig pris - helst ikke dobbelt så dyrt som alternativet
  • Se skema for udvalgte varer der købes økologisk når muligt

Det klimavenlige alternativ

  • Køb så vidt muligt dansk eller europæisk (når det er muligt)
  • Køb gerne efter sæson - dvs. frilandsgrøntsager – grøntsager der kan dyrkes udenfor (ikke i drivhus)
  • Forsøg at supplere/erstatte kød med vegetariske proteinkilder (fx linser, bønner og kikærter)
  • Vælg gerne lyst kød (fjerkræ eller fisk) fremfor mørkt kød (oksekød), når det er muligt
  • Tilføj meget gerne fiske- og vegetarpålæg til frokost (fx makrel, torskerogn, tun, hummus, banan)

Madpris per person

For at kunne løfte kvalitet, variation og økologi på den mad, vi serverer hos FDF K27, er den vejledende madpris per person 75 kr./dag, når man forbereder en weekendtur eller lejr.

Derfor:

  • Vælg ikke nødvendigvis det billigste produkt, men overvej smag og kvalitet
  • Husk at overveje ovenstående vejledninger for sund mad, økologi og klima
  • Husk variation og forskellige valgmuligheder (fx skummet-, mini- og letmælk)
  • Vi skal stadig have ”søde sager” – kage, chips, is og slik – men i forsvarlige mængder!

Madpyramiden

  • Flere grøntsager - servér grøntsager til alle frokost og aftensmåltider (eller inkluderet i retten)
  • Servér frugt og/eller ”gnave-grønt” (fx gulerødder, agurk, rød peber) som mellemmåltider
  • Mere groft brød (fx rugbrød, grovboller, knækbrød) og mindre lyst brød
  • Mindre kød - og så vidt muligt fjerkræ, æg og fisk - og mindre svine/oksekød