Opskrift
- Alle råvare rengøres, og skæres i grove stykker, forårsløg halvveres.
- Ramsløg gemmes til pynt.
- Hæld ½ dl baconfedt på panden, start med at stege kartofler, til de er gyldenbrune (der skal jævnligt tilføres baconfedt), når kartoflerne er næsten færdige, tilsættes gulerødder.
- Når kartofler og gulerødder har stegt og er næsten færdige, tilsættes champignon, dernæst spidstkål, og til sidst forårsløg.
- Ved at tage en råvare af gangen, får alle råvarene samme konsistens.
- Husk løbende tilføre mere fedt.
- Når salaten er færdig, klar til servering, tilsættes lidt finthakket ramsløg.
Variationsmuligheder
- Tilsæt andre ingredienser, som fx chili, hvidløg, rødløg.
Noter
- Baconfedtet kan tilføres både i kold og varm dvs flydende tilstand.
- Smagen af baconfedt, er i råvarene, jo mere fedt du bruger, jo mere smag kommer der, samt jo længere tid du steger det, jo mere får du smag frem af bacon.
- Du skal være obs på kartoflerne suger en del baconfedt i stegningen.
Barometer
Barometer
- Let til svær: 3
- Billigt til dyrt: 2
- Aktivere få til mange: 3
- Mætter få til mange: 5
- Årstidsindeks: 1,2,3,4
- Kan man lave retten på 1,5 time? Ja
Ingredienser
Ingredienser til 5 personer
- 5 blade ramsløg
- 500 g små kartofler
- 4 Gulerødder
- 250 g Champignon
- 1 bdt. Forårsløg
- ½ spidskål
- 1,5 dl baconfedt
Udstyr
Bålpande og pallet