Opskrift

  • Alle råvare rengøres, og skæres i grove stykker, forårsløg halvveres.
  • Ramsløg gemmes til pynt.
  • Hæld ½ dl baconfedt på panden, start med at stege kartofler, til de er gyldenbrune (der skal jævnligt tilføres baconfedt), når kartoflerne er næsten færdige, tilsættes gulerødder.
  • Når kartofler og gulerødder har stegt og er næsten færdige, tilsættes champignon, dernæst spidstkål, og til sidst forårsløg.
  • Ved at tage en råvare af gangen, får alle råvarene samme konsistens.
  • Husk løbende tilføre mere fedt.
  • Når salaten er færdig, klar til servering, tilsættes lidt finthakket ramsløg.

Variationsmuligheder

  • Tilsæt andre ingredienser, som fx chili, hvidløg, rødløg.

Noter

  • Baconfedtet kan tilføres både i kold og varm dvs flydende tilstand.
  • Smagen af baconfedt, er i råvarene, jo mere fedt du bruger, jo mere smag kommer der, samt jo længere tid du steger det, jo mere får du smag frem af bacon.
  • Du skal være obs på kartoflerne suger en del baconfedt i stegningen.

Barometer

Barometer

  • Let til svær: 3
  • Billigt til dyrt: 2
  • Aktivere få til mange: 3
  • Mætter få til mange: 5
  • Årstidsindeks: 1,2,3,4
  • Kan man lave retten på 1,5 time? Ja

Ingredienser

Ingredienser til 5 personer

  • 5 blade ramsløg
  • 500 g små kartofler
  • 4 Gulerødder
  • 250 g Champignon
  • 1 bdt. Forårsløg
  • ½ spidskål
  • 1,5 dl baconfedt

Udstyr

Bålpande og pallet