Opskrift

Sigt mel ned i en skål.

Skær smør i små stykker og nuller det ind i melet.

Smør en tærteform grundig med fedtstof.

Klem dejen flad – ligeligt fordelt rundt i formen.

Steg bacon på en pande (låget fra dutch oven). Til sidst steges spinaten med kortvarigt.

Fordel bacon, spinat, forårsløg og mozzarella ovenpå dejen.

Pisk æg og fløde sammen i en skål. Hæld det over fyldet i tærten.

Bag med både over- og undervarme i dutch oven.

Sørg for, at formen er løftet fra bunden, så der kommer varm luft hele vejen rundt om tærten.

Tjek regelmæssigt om temperaturen passer og om tærten er færdig.

Barometer

Sæson 1,2,3,4

Billigt til dyrt 2

Let til svært 3

Aktivere få til mange 2

Mætter få til mange 2

Kan man lave retten på 1½ time? Nej

Indgredienser

Tærtedej

50 g Sorghum mel

35 g Boghvede

30 g Majsstivelse

35 g Rismel

60 g smør

0,5 tsk salt

Lidt vand (1-2 cl)

Fedtstof til at smøre formen

Fyld:

3 æg

1,5 dl fløde

50-100 g Mozzarella

200 g Frisk spinat (kan fx erstattes af friske skud af skvalderkål)

100 g Bacon

4-5 Forårsløg

Udstyr

Stor dutch oven.