Opskrift
Sigt mel ned i en skål.
Skær smør i små stykker og nuller det ind i melet.
Smør en tærteform grundig med fedtstof.
Klem dejen flad – ligeligt fordelt rundt i formen.
Steg bacon på en pande (låget fra dutch oven). Til sidst steges spinaten med kortvarigt.
Fordel bacon, spinat, forårsløg og mozzarella ovenpå dejen.
Pisk æg og fløde sammen i en skål. Hæld det over fyldet i tærten.
Bag med både over- og undervarme i dutch oven.
Sørg for, at formen er løftet fra bunden, så der kommer varm luft hele vejen rundt om tærten.
Tjek regelmæssigt om temperaturen passer og om tærten er færdig.
Barometer
Sæson 1,2,3,4
Billigt til dyrt 2
Let til svært 3
Aktivere få til mange 2
Mætter få til mange 2
Kan man lave retten på 1½ time? Nej
Indgredienser
Tærtedej
50 g Sorghum mel
35 g Boghvede
30 g Majsstivelse
35 g Rismel
60 g smør
0,5 tsk salt
Lidt vand (1-2 cl)
Fedtstof til at smøre formen
Fyld:
3 æg
1,5 dl fløde
50-100 g Mozzarella
200 g Frisk spinat (kan fx erstattes af friske skud af skvalderkål)
100 g Bacon
4-5 Forårsløg
Udstyr
Stor dutch oven.