Opskrift

Læg oksekødet i en stor glasskål.

Skræl og finskær hvidløg.

Tilsæt de øvrige marinadeingredienser

Dæk til og stil i køleskabet i mindst 6 timer, natten over eller helst 24-48 timer.

Skræl skalotteløg.

Varm olien over medium varme i en stor gryde (fx dutch eller potjie).

Sautér løg i 5 minutter eller indtil de er bløde.

Tag løgene op af gryden med en hulske og læg dem til side.

Tag oksekødet op af marinaden (gem marinaden)

Sautér oksekødet i ca. 8 til 10 minutter, eller indtil det er brunet på alle sider.

Put løgene tilbage i gryden, tilsæt marinaden, tomater og tomatpuré og nok vand til at dække gryderetten.

Krydre generøst med havsalt og frisk malet sort peber.

Kog op og lad det simre i 1½ til 2 timer, eller indtil oksekødet er mørt, og saucen er blevet tykkere.

Variationsmuligheder

Serveres med pasta eller ris og revet hård ost (pecorino, rød krystal eller parmesan).

Barometer

Barometer

  • Let til svær: 1
  • Billigt til dyrt: 3
  • Aktivere få til mange: 1
  • Mætter få til mange: 4
  • Årstidsindeks: 1,2,3,4
  • Kan man lave retten på 1,5 time? Nej

Ingredienser

Ingredienser til 5 personer

    • 1,5 kg skært oksekød
    • 24 skalotteløg
    • 400 1 ds hakkede tomater
    • 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
    • 1 spsk tomatpuré

    Marinade

    • 3 fed hvidløg
    • 2-3 friske laurbærblade
    • 1½ teskefulde hel allehånde
    • 6 hele nelliker
    • 1-2 pinde kanel
    • 1 tsk tørret oregano
    • 125 ml tør rødvin
    • 4 spsk rødvinseddike

Udstyr

Glasskål

Gryde