Opskrift
Læg oksekødet i en stor glasskål.
Skræl og finskær hvidløg.
Tilsæt de øvrige marinadeingredienser
Dæk til og stil i køleskabet i mindst 6 timer, natten over eller helst 24-48 timer.
Skræl skalotteløg.
Varm olien over medium varme i en stor gryde (fx dutch eller potjie).
Sautér løg i 5 minutter eller indtil de er bløde.
Tag løgene op af gryden med en hulske og læg dem til side.
Tag oksekødet op af marinaden (gem marinaden)
Sautér oksekødet i ca. 8 til 10 minutter, eller indtil det er brunet på alle sider.
Put løgene tilbage i gryden, tilsæt marinaden, tomater og tomatpuré og nok vand til at dække gryderetten.
Krydre generøst med havsalt og frisk malet sort peber.
Kog op og lad det simre i 1½ til 2 timer, eller indtil oksekødet er mørt, og saucen er blevet tykkere.
Variationsmuligheder
Serveres med pasta eller ris og revet hård ost (pecorino, rød krystal eller parmesan).
Barometer
Barometer
- Let til svær: 1
- Billigt til dyrt: 3
- Aktivere få til mange: 1
- Mætter få til mange: 4
- Årstidsindeks: 1,2,3,4
- Kan man lave retten på 1,5 time? Nej
Ingredienser
Ingredienser til 5 personer
-
- 1,5 kg skært oksekød
- 24 skalotteløg
- 400 1 ds hakkede tomater
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk tomatpuré
Marinade
- 3 fed hvidløg
- 2-3 friske laurbærblade
- 1½ teskefulde hel allehånde
- 6 hele nelliker
- 1-2 pinde kanel
- 1 tsk tørret oregano
- 125 ml tør rødvin
- 4 spsk rødvinseddike
Udstyr
Glasskål
Gryde