Opskrift

  • Sømmene sættes på brændet, således det giver et S, bemærk du skal kun sætte søm på den ene side, da du først når medisteren er kommet på, skal sætte på den anden side, så medisteren ikke falder af. Medisteren ligges på planken, og der sættes søm på den anden side, sømmene kan med fordel bukkes let ind mod medisteren, så det sikres den ikke falder af. Krydder medisteren.

Medisteren stilles i en afstand fra bålet, så den får varmen, men ilden ikke tager fat i planken. Efter ca 1/2 time (afhængig af bålet) pilles medisteren af planken, og vendes. (dertil kan nogle søm med fordel rykkes lidt rundt) og den steges videre i ca 1/2 time. Hvis der er nogle ender der trænger til ekstra varme, kan planken ligges så det sidste bliver stegt.

Variationsmuligheder

  • Smør medisteren med en olie med krydderi i.

Noter

  • Hold øje med bålet bliver ved at give strålevarme til planken.

Barometer

Barometer

  • Let til svær: 2
  • Billigt til dyrt: 1
  • Aktivere få til mange: 1
  • Mætter få til mange: 5
  • Årstidsindeks: 1,2,3,4
  • Kan man lave retten på 1,5 time? Ja

Ingredienser

Ingredienser til 5 personer

Medister

Salt og peber

Udstyr

Et pænt rengjort flækket brændestykke

Rustfri søm + hammer