Opskrift

Skær mørbraden i skiver el. mindre stykker

Bland mel, karry, paprika, salt og peber i en skål el. pose og put herefter kødet i og bland det sammen.

Hak løg i mindre stykker og svits dem i lidt oliemargarine et par minutter

Tilsæt champignon og svits dem med en 3-4 min.

Put herefter kødet i og svits det med nogle minutter

Tilsæt risen og det meste af vandet og lad det koge ca. 8-10 min

Hæld cocktailpølserne i, tilsæt fløde, sødmælk, ketchup og tomatpure og lad det simre et par minutter.

Smag til med salt & peber og retten er klar til servering

  • Alternative ingredienser

Der kan evt. bruges lettere alternativer til fløde

Brug evt. friske champignon

I stedet for mørbrad kan der bruges skinkekød i tern eller måske kylling

  • Opskriften er oprindeligt lavet som koteletter i fad med ris, men tilpasset til en one pot gryderet, derfor den lidt skøre overskrift

Barometer

Barometer

  • Let til svær: 2
  • Billigt til dyrt: 3
  • Aktivere få til mange: 3
  • Mætter få til mange: 5
  • Årstidsindeks: 1,2,3,4
  • Kan man lave retten på 1,5 time? Ja

Ingredienser

Ingredienser til 5 personer

5-600 g Svinemørbrad

4 dl. Fløde

3 dl. Sødmælk

275 g Beauvais ketchup

85 g Koncentreret tomatpure

250 g Løg

2 gl. Champignon

400 g Cocktailpølser

Salt og peber

2 tsk. Paprika

2 tsk.Karry

4 spsk. Mel

Olie margarine til stegning

Ca. 1 LVand

500 g Løse ris

Udstyr

Støbejernsgryde

Grydeske

Skærebrædder

Knive

Skåle