Opskrift
Skær mørbraden i skiver el. mindre stykker
Bland mel, karry, paprika, salt og peber i en skål el. pose og put herefter kødet i og bland det sammen.
Hak løg i mindre stykker og svits dem i lidt oliemargarine et par minutter
Tilsæt champignon og svits dem med en 3-4 min.
Put herefter kødet i og svits det med nogle minutter
Tilsæt risen og det meste af vandet og lad det koge ca. 8-10 min
Hæld cocktailpølserne i, tilsæt fløde, sødmælk, ketchup og tomatpure og lad det simre et par minutter.
Smag til med salt & peber og retten er klar til servering
- Alternative ingredienser
Der kan evt. bruges lettere alternativer til fløde
Brug evt. friske champignon
I stedet for mørbrad kan der bruges skinkekød i tern eller måske kylling
- Opskriften er oprindeligt lavet som koteletter i fad med ris, men tilpasset til en one pot gryderet, derfor den lidt skøre overskrift
Barometer
Barometer
- Let til svær: 2
- Billigt til dyrt: 3
- Aktivere få til mange: 3
- Mætter få til mange: 5
- Årstidsindeks: 1,2,3,4
- Kan man lave retten på 1,5 time? Ja
Ingredienser
Ingredienser til 5 personer
5-600 g Svinemørbrad
4 dl. Fløde
3 dl. Sødmælk
275 g Beauvais ketchup
85 g Koncentreret tomatpure
250 g Løg
2 gl. Champignon
400 g Cocktailpølser
Salt og peber
2 tsk. Paprika
2 tsk.Karry
4 spsk. Mel
Olie margarine til stegning
Ca. 1 LVand
500 g Løse ris
Udstyr
Støbejernsgryde
Grydeske
Skærebrædder
Knive
Skåle