Opskrift

  • Riv skallen af citronen med et fint rivejern. Pas på kun at få det gule med. Det hvide lag under skallen er bittert.
  • Varm mandlerne på panden, så de bliver meget varme.
  • Tilsæt honning og sørg for at varmen ikke bliver for høj. Rør regelmæssigt.
  • Tilsæt citronskal kort før mandlerne er færdige.
  • Hæld mandlerne ud på fx et skærebræt i træ (fordi det ikke kan smelte), så de kan køle af. Pas på, de bliver meget varme.

Variations muligheder

Andre ingredienser:

  • Citron kunne erstattes af tørret chili.

Andre serveringsformer:

  • Hvis du bruger mere honning og hælder massen ud på bagepapir i en form, så du får et tykt lag og køler det af, kan det skæres eller hakkes ud i brud.

Barometer

Sæson 1,2,3,4

Billigt til dyrt 3

Let til svært 1

Aktivere få til mange 1

Mætter få til mange 1

Kan man lave retten på 1½ time Ja

Ingredienser

250 g Mandler

1 stk Citron

5 spsk Honning

Udstyr

Pande og grydeske i træ.