Opskrift
- Riv skallen af citronen med et fint rivejern. Pas på kun at få det gule med. Det hvide lag under skallen er bittert.
- Varm mandlerne på panden, så de bliver meget varme.
- Tilsæt honning og sørg for at varmen ikke bliver for høj. Rør regelmæssigt.
- Tilsæt citronskal kort før mandlerne er færdige.
- Hæld mandlerne ud på fx et skærebræt i træ (fordi det ikke kan smelte), så de kan køle af. Pas på, de bliver meget varme.
Variations muligheder
Andre ingredienser:
- Citron kunne erstattes af tørret chili.
Andre serveringsformer:
- Hvis du bruger mere honning og hælder massen ud på bagepapir i en form, så du får et tykt lag og køler det af, kan det skæres eller hakkes ud i brud.
Barometer
Sæson 1,2,3,4
Billigt til dyrt 3
Let til svært 1
Aktivere få til mange 1
Mætter få til mange 1
Kan man lave retten på 1½ time Ja
Ingredienser
250 g Mandler
1 stk Citron
5 spsk Honning
Udstyr
Pande og grydeske i træ.