Opskrift

Få så meget af stilken af hyldebær skærmene, enten ved at klippe eller skære stilken af. Put hyldebærrene i gryden. Hæld vand over. Herefter skal hyldebærrene småkoges i 20 minutter mindst. (mindst, så ikke under 20 minutter. Dette grundet der er blåsyre i hyldebær, og det skal koges ud, før det ikke er giftigt længere).

Herefter tager du og sier hyldebærrene fra suppen, mens du hælder over i noget andet. (fx en gryde)

Når bærrene er siet fra, tilsættes sukkeret (her kan du selv justere hvor sødt du ønsker have det), og når sukkeret er opløst, er suppen klar til at blive nydt.

Barometer

Barometer

  • Let til svær: 1
  • Billigt til dyrt: 1
  • Aktivere få til mange: 3
  • Mætter få til mange: 1
  • Årstidsindeks: 3,4
  • Kan man lave retten på 1,5 time? Ja

Ingredienser

Ingredienser til 5 personer

30 skærme hyldebær

300 g sukker

¾ l Vand

Udstyr

Gryde + evt en ekstra eller en skål/flaske ea

Ske

Viskestykke

Saks/Kniv