Opskrift

Opskrift

  • Bland boghvedemel med bagepulver, salt og sukker i en skål
  • Tilsæt creme fraiche og vand og pisk det sammen til en samlet masse
  • Del ægget i hviden i en skål og blommen i en anden, stil hviden på køl
  • Pisk æggeblommen i dejen
  • Lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 30 minutter

  • Skær alle ingredienser til fyldet i små stykker.
  • Bland de tre slags fyld i hver deres skål.

  • Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen
  • Smelt smøret og vend det i dejen

  • Stil panden over bålet – fx på en bålfod.
  • Smelt lidt smør i hvert hul i panden.
  • Hæld dej i hvert hul i panden.
  • Efter ganske kort tid puttes det ønskede fyld i dejen oppefra.
  • Bag videre til den første side af pandekagerne er bagt færdige.
  • Vend pandekagerne. Bag dem færdige.

Barometer

Barometer

  • Let til svær: 3
  • Billigt til dyrt: 2
  • Aktivere få til mange: 2
  • Mætter få til mange: 2
  • Årstidsindeks: 1,2,3,4
  • Kan man lave retten på 1,5 time? Ja

Ingredienser

Ingredienser til 5 personer (ca. 12 stk.)

Pandekager

100 g boghvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
1 dl creme fraiche
1,5 dl kogt vand, stuetemperatur
1 æg
10 g smør

Smør til stegning

Fyld til indbagning

Der skal bruges ganske små mængder af det hele (smag dig frem, når du blander ingredienserne):

  • Tørret skinke, oliven, Them Krystalost og peberfrugt
  • Purløg, revet gulerod, citronskal og Them Krystalost
  • Feta og varmrøget laks

Udstyr

Det er nemmest at bage pandekagerne i en pande til amerikanske pandekager.