Opskrift
Opskrift
- Bland boghvedemel med bagepulver, salt og sukker i en skål
- Tilsæt creme fraiche og vand og pisk det sammen til en samlet masse
- Del ægget i hviden i en skål og blommen i en anden, stil hviden på køl
- Pisk æggeblommen i dejen
- Lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 30 minutter
- Skær alle ingredienser til fyldet i små stykker.
- Bland de tre slags fyld i hver deres skål.
- Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen
- Smelt smøret og vend det i dejen
- Stil panden over bålet – fx på en bålfod.
- Smelt lidt smør i hvert hul i panden.
- Hæld dej i hvert hul i panden.
- Efter ganske kort tid puttes det ønskede fyld i dejen oppefra.
- Bag videre til den første side af pandekagerne er bagt færdige.
- Vend pandekagerne. Bag dem færdige.
Barometer
Barometer
- Let til svær: 3
- Billigt til dyrt: 2
- Aktivere få til mange: 2
- Mætter få til mange: 2
- Årstidsindeks: 1,2,3,4
- Kan man lave retten på 1,5 time? Ja
Ingredienser
Ingredienser til 5 personer (ca. 12 stk.)
Pandekager
100 g boghvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
1 dl creme fraiche
1,5 dl kogt vand, stuetemperatur
1 æg
10 g smør
Smør til stegning
Fyld til indbagning
Der skal bruges ganske små mængder af det hele (smag dig frem, når du blander ingredienserne):
- Tørret skinke, oliven, Them Krystalost og peberfrugt
- Purløg, revet gulerod, citronskal og Them Krystalost
- Feta og varmrøget laks
Udstyr
Det er nemmest at bage pandekagerne i en pande til amerikanske pandekager.