Opskrift

Skær hvidkål, gulerødder, løg og forårsløg i passende størrelse

Hak hvidløg og chili småt

Varm lidt olie i gryden

Svits løg, hvidløg og chili i et par minutter

Herefter kommes oksekødet i og brunes med

Derefter kommes kål, gulerødder og forårsløg i og svitses med i et par minutter

Nu tilsættes resten og ingredienserne

Lad det simre i 5-10 min, smag til og tilsæt evt. mere krydderi.

Kom 1-2 spsk. fyld på et stykke dej (der er fyld til ca. 20 forårsruller)

Rul det første hjørne el. side ind over fyldet og fold to andre hjørner ind så rullen lukkes i enderne, pensl det sidste hjørne med æg og rul det sammen sådan at lukningen vender nedad.

Varm olien op i en gryde til en passende temperatur, dette kan man se, ved at stikke enden af en tændstik el. et træspyd ned i olien og så skal det syde omkring den.

Steg et passende antal ruller ad gangen sådan at de kan flyde frit i olien.

De skal have ca. 3-4 min til de er gylden brune (afhænger meget af temperaturen på olien, ellers må der ”skrues” lidt op el. ned for bålet.

  • Man kan bruge andre kød og grønsags typer, bare det ikke bliver for store stykker.
  • Der kan bruges fillodej som alternativ til forårsrulle pladerne

Barometer

Barometer

  • Let til svær: 2
  • Billigt til dyrt: 2
  • Aktivere få til mange: 3
  • Mætter få til mange: 3
  • Årstidsindeks: 1,2,3,4
  • Kan man lave retten på 1,5 time? Ja

Ingredienser

Ingredienser til 5 personer

500 g. hakket oksekød

300-400 g. hvidkål

200 g gulerødder

1 stk. stort løg

1 bundt forårsløg

1 stk. rød chili

3 fed hvidløg

2 spsk. Fiskesauce

2-3 spsk. Sojasauce

Salt og peber

Forårsrulle plader (kan f.eks. købes i asiatisk inspirerede butikker, både som trekantede og firkantede)

Pisket æg til at pensle med

Olie til stegning (afhænger af hvor stor gryden er, forårsrullerne skal kunne ”svømme”)

Udstyr

Støbejernsgryde

Skærebrædder

Knive

Evt. rivejern

Skåle

Hulske