Opskrift
Skær hvidkål, gulerødder, løg og forårsløg i passende størrelse
Hak hvidløg og chili småt
Varm lidt olie i gryden
Svits løg, hvidløg og chili i et par minutter
Herefter kommes oksekødet i og brunes med
Derefter kommes kål, gulerødder og forårsløg i og svitses med i et par minutter
Nu tilsættes resten og ingredienserne
Lad det simre i 5-10 min, smag til og tilsæt evt. mere krydderi.
Kom 1-2 spsk. fyld på et stykke dej (der er fyld til ca. 20 forårsruller)
Rul det første hjørne el. side ind over fyldet og fold to andre hjørner ind så rullen lukkes i enderne, pensl det sidste hjørne med æg og rul det sammen sådan at lukningen vender nedad.
Varm olien op i en gryde til en passende temperatur, dette kan man se, ved at stikke enden af en tændstik el. et træspyd ned i olien og så skal det syde omkring den.
Steg et passende antal ruller ad gangen sådan at de kan flyde frit i olien.
De skal have ca. 3-4 min til de er gylden brune (afhænger meget af temperaturen på olien, ellers må der ”skrues” lidt op el. ned for bålet.
- Man kan bruge andre kød og grønsags typer, bare det ikke bliver for store stykker.
- Der kan bruges fillodej som alternativ til forårsrulle pladerne
Barometer
Barometer
- Let til svær: 2
- Billigt til dyrt: 2
- Aktivere få til mange: 3
- Mætter få til mange: 3
- Årstidsindeks: 1,2,3,4
- Kan man lave retten på 1,5 time? Ja
Ingredienser
Ingredienser til 5 personer
500 g. hakket oksekød
300-400 g. hvidkål
200 g gulerødder
1 stk. stort løg
1 bundt forårsløg
1 stk. rød chili
3 fed hvidløg
2 spsk. Fiskesauce
2-3 spsk. Sojasauce
Salt og peber
Forårsrulle plader (kan f.eks. købes i asiatisk inspirerede butikker, både som trekantede og firkantede)
Pisket æg til at pensle med
Olie til stegning (afhænger af hvor stor gryden er, forårsrullerne skal kunne ”svømme”)
Udstyr
Støbejernsgryde
Skærebrædder
Knive
Evt. rivejern
Skåle
Hulske