Opskrift

Syltede rødløg

  • Skær løgringene i tynde skiver og kom dem i et rent skoldet glas.
  • Eddike og sukker koges op i en gryde sammen med peberkorn og kanel.
  • Hæld eddikeblandingen over løgene.
  • Luk glasset, opbevar køligt og lad det trække en times tid.

Marinet kylling

  • Lav en marinade af olie, citronsaft, timian, oregano, hvidløg, salt og peber som røres sammen i en skål.
  • Skær kyllingebrystet ud i små stykker og kom dem i skålen med marinade.
  • Lad det stå overdækket indtil fladbrødene er lavet.
  • Steg herefter det marinerede kyllingekød i en brandvarm wok.

Tzatziki

  • Skræl squashen og riv den med et råkostjern på den grove side.
  • Kom den i en skål, drys salt over og bland godt.
  • Lad det stå i ca. 15. min.
  • Hvis der trækkes meget væde ud, kan squashen vrides i et rent viskestykke.
  • Bland squash, hvidløg og græsk yoghurt sammen.
  • Lad det trække en halv times tid.

Fladbrød

  • Kom mel og salt i en skål og bland det.
  • Tilsæt olie og vand.
  • Ælt det grundigt i gennem igennem.
  • Lad dejen hvile i en halv times tid.
  • Skær dejen ud i 15 lige store kugler, som rulles til tynde fladbrød. Brug olivenolie på bordpladen til udrulningen i stedet for mel.
  • Bag fladbrødene på en flad bålpande.

Salatfyld

  • Skyld og rens salaten og adskil salatbladene fra stokken.
  • Skyld tomaterne og skær dem i tynde skiver

Variationsmuligheder

  • Prøv evt. med andre krydderier i marinaden, eks. Indisk inspireret med chili, kanel, kardemomme, spidskommen o.l.
  • Prøv med andre eller flere krydderier i de syltede rødløg. F.eks. nelliker, laurbærblade el. lign.
  • Prøv med andet fyld, f.eks. årstiden planter, f.eks. skvalderkål.

Noter

  • Hvis det er muligt, vil det være hensigtsmæssigt at lave de syltede rødløg på forhånd, så de kan trække noget længere tid.
  • Start med at lægge kyllingen i marinade. Herefter Tzatziki og så fladbrød. Imens fladbrødsdejen hvilker, kan salaten forberedes. Herefter steges fladbrød, bagefter kødet og så er I klar til at spise.

Barometer

Sæson 1,2,3,4

Billig til dyrt 2

Let til svært 1

Aktivere få til mange 4

Mætter få til mange 3

Kan man lave retten på 1½ time Nej

Ingredienser

Syltede rødløg

4 rødløg

4 dl eddike

1 dl rørsukker

1 spsk peber

1-2 stænger kanel

Marineret Kylling

500 g kyllingebryst

1 citron, saften heraf

3 tsk tørret timian

1,5 spsk tørret oregano

4 spsk olivenolie

3 fed hvidløg, presset

salt og friskkværnet peber

Tzatziki

1,5 squash

2 fed hvidløg

2 tsk salt

1,5 dl græsk yoghurt

friskkværnet peber

Fladbrød

300 g hvedemel

200 g rugmel

2,5 dl vand

1 tsk salt

4 spsk olivenolie + ekstra til udrulning

Salatfyld

4 almindelige tomater

2 hjertesalathoveder

Udstyr

4-5 skåle

Rivejern

Skarpe knive

Min. 2 skærebrædder (ét dedikeret til kyllingen)

En wok

En flad bålpande

En lille gryde

Et patentglas/glas med låg til rødløg