Opskrift
Syltede rødløg
- Skær løgringene i tynde skiver og kom dem i et rent skoldet glas.
- Eddike og sukker koges op i en gryde sammen med peberkorn og kanel.
- Hæld eddikeblandingen over løgene.
- Luk glasset, opbevar køligt og lad det trække en times tid.
Marinet kylling
- Lav en marinade af olie, citronsaft, timian, oregano, hvidløg, salt og peber som røres sammen i en skål.
- Skær kyllingebrystet ud i små stykker og kom dem i skålen med marinade.
- Lad det stå overdækket indtil fladbrødene er lavet.
- Steg herefter det marinerede kyllingekød i en brandvarm wok.
Tzatziki
- Skræl squashen og riv den med et råkostjern på den grove side.
- Kom den i en skål, drys salt over og bland godt.
- Lad det stå i ca. 15. min.
- Hvis der trækkes meget væde ud, kan squashen vrides i et rent viskestykke.
- Bland squash, hvidløg og græsk yoghurt sammen.
- Lad det trække en halv times tid.
Fladbrød
- Kom mel og salt i en skål og bland det.
- Tilsæt olie og vand.
- Ælt det grundigt i gennem igennem.
- Lad dejen hvile i en halv times tid.
- Skær dejen ud i 15 lige store kugler, som rulles til tynde fladbrød. Brug olivenolie på bordpladen til udrulningen i stedet for mel.
- Bag fladbrødene på en flad bålpande.
Salatfyld
- Skyld og rens salaten og adskil salatbladene fra stokken.
- Skyld tomaterne og skær dem i tynde skiver
Variationsmuligheder
- Prøv evt. med andre krydderier i marinaden, eks. Indisk inspireret med chili, kanel, kardemomme, spidskommen o.l.
- Prøv med andre eller flere krydderier i de syltede rødløg. F.eks. nelliker, laurbærblade el. lign.
- Prøv med andet fyld, f.eks. årstiden planter, f.eks. skvalderkål.
Noter
- Hvis det er muligt, vil det være hensigtsmæssigt at lave de syltede rødløg på forhånd, så de kan trække noget længere tid.
- Start med at lægge kyllingen i marinade. Herefter Tzatziki og så fladbrød. Imens fladbrødsdejen hvilker, kan salaten forberedes. Herefter steges fladbrød, bagefter kødet og så er I klar til at spise.
Barometer
Sæson 1,2,3,4
Billig til dyrt 2
Let til svært 1
Aktivere få til mange 4
Mætter få til mange 3
Kan man lave retten på 1½ time Nej
Ingredienser
Syltede rødløg
4 rødløg
4 dl eddike
1 dl rørsukker
1 spsk peber
1-2 stænger kanel
Marineret Kylling
500 g kyllingebryst
1 citron, saften heraf
3 tsk tørret timian
1,5 spsk tørret oregano
4 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, presset
salt og friskkværnet peber
Tzatziki
1,5 squash
2 fed hvidløg
2 tsk salt
1,5 dl græsk yoghurt
friskkværnet peber
Fladbrød
300 g hvedemel
200 g rugmel
2,5 dl vand
1 tsk salt
4 spsk olivenolie + ekstra til udrulning
Salatfyld
4 almindelige tomater
2 hjertesalathoveder
Udstyr
4-5 skåle
Rivejern
Skarpe knive
Min. 2 skærebrædder (ét dedikeret til kyllingen)
En wok
En flad bålpande
En lille gryde
Et patentglas/glas med låg til rødløg