Opskrift
Dej
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt salt
- Herefter tilsættes de øvrige ingredienser
- Lad dejen hæve 30-45 min
- Din dutch oven støes i bunden med mel
- Dejen ligges ovenpå den melede bund
- Sæt gryden ved bålet, ikke for varmt. Husk gløder på toppen.
- Efter 30 min til 45 min, er brødet bagt (afhængig af temperatur)
- Smør/hæld chili eller hvidløgsolie over brødet
- Drys evt lidt flagesalt henover brødet
- Velbekomme
Olie
- Hvidløg pilles og moses eller fintsnittes
- Olie og hvidløg blandes sammen
- Det kan med fordel blandes, og have til at stå i køleskabet som fast ingrediens. Jo længere tid den trækker jo kraftigere smag.
- Chili kerner og olie blandes.
- Det kan med fordel blandes, og have til at stå i køleskabet som fast ingrediens. Jo længere tid den trækker jo kraftigere smag
Barometer
Barometer
- Let til svær: 3
- Billigt til dyrt: 1
- Aktivere få til mange: 1
- Mætter få til mange: 5
- Årstidsindeks: 1,2,3,4
- Kan man lave retten på 1,5 time? Nej
Ingredienser
Ingredienser til 5 personer
25 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
400 g hvedemel
Flage salt
Udstyr
Skål
Ske
Dutch oven
Vægt