Opskrift

Dej

  • Opløs gæren i det lunkne vand.
  • Tilsæt salt
  • Herefter tilsættes de øvrige ingredienser
  • Lad dejen hæve 30-45 min
  • Din dutch oven støes i bunden med mel
  • Dejen ligges ovenpå den melede bund
  • Sæt gryden ved bålet, ikke for varmt. Husk gløder på toppen.
  • Efter 30 min til 45 min, er brødet bagt (afhængig af temperatur)
  • Smør/hæld chili eller hvidløgsolie over brødet
  • Drys evt lidt flagesalt henover brødet
  • Velbekomme

Olie

  • Hvidløg pilles og moses eller fintsnittes
  • Olie og hvidløg blandes sammen
  • Det kan med fordel blandes, og have til at stå i køleskabet som fast ingrediens. Jo længere tid den trækker jo kraftigere smag.

  • Chili kerner og olie blandes.
  • Det kan med fordel blandes, og have til at stå i køleskabet som fast ingrediens. Jo længere tid den trækker jo kraftigere smag

    Barometer

    Barometer

    • Let til svær: 3
    • Billigt til dyrt: 1
    • Aktivere få til mange: 1
    • Mætter få til mange: 5
    • Årstidsindeks: 1,2,3,4
    • Kan man lave retten på 1,5 time? Nej

    Ingredienser

    Ingredienser til 5 personer

    25 g gær
    3 dl lunkent vand
    1 tsk salt
    1 tsk sukker
    2-3 spsk olivenolie
    400 g hvedemel

    Flage salt

    Udstyr

    Skål

    Ske

    Dutch oven

    Vægt