På madmødet skal I lave tre slags lækker snack-mad. Da man skal bruge en ovn til bjergtoppene (fortæl eventuelt en historie om trolden, der bor blandt bjergene), kan man med fordel dele familierne i mindre hold, som når rundt til de tre aktiviteter.

Denne gang slutter mødet naturligt med at spise de snacks, I har lavet (undtagen frugtslikket, som først er klar næste gang) - men der kræves nok et sundt supplement. Spejlægget er en oplagt dessert.


Program:
Frugtslik: Æbler på snor og tørrede bananer
Bjergtoppe
Frugtspejlæg

Beskrivelse:
Æbler på snor
Kernehuset fjernes/stikkes ud.

Æblet skæres i ganske tynde skiver. Det er en voksen-opgave.
Æbleskiverne trækkes på snor eller en bambuspind og hænges til tørre et luftigt sted, eventuelt over en radiator.
Tørretid er mindst et døgn.
Æblestykkerne er tilpas tørre, når de er seje og læderagtige. Der må ikke kunne presses saft ud af dem.
De tørrede æblestykker lægges i et tæt glas og opbevares mørkt.

Tørrede bananer
Skrællen fjernes.
Bananen skæres i cirka 4 cm tykke skiver.
Skiverne trækkes på en snor eller en tynd pind.
Skiverne hænges til tørre i solen eller over en radiator i mindst et døgn.
Kan spises alene eller på yoghurt/havregrød.

Bjergtoppe (15 stk)
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør æg og sukker i en skål til det er hvidt og skummende.
Hæld kokosmelet ned i massen og rør godt.
Læg bagepapir på bagepladen og form med hænderne så toppe af kokosdejen og sæt dem på pladen.
Sæt pladen med kagerne i ovnen på midterste rille og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter, til de er lysebrune i toppen.
Tag pladen ud af ovnen og stil den på en rist i cirka 5 minutter.
Løft kagerne af pladen med en paletkniv og stil dem på en bagerist, til de er kolde.

(Vil du lave brune bjerge, tilsætter du kakao)
Tip: del bagepapiret i felter med en blyant, så hver familie kan spise sine egne toppe.

Frugtspejlæg (12 stk)
Fløde piskes til skum.
Vanilje og yoghurt røres i fløden.
Cremen fordeles på en tallerken.
1 afdryppet ananasring lægges på cremen.
1 afdryppet fersken lægges oven på ananasringen med buen opad.
Voila, spejlægget er nu klar til servering.

Materialer:
KartoffelskræIler eller udstikker
Tætsluttende syltetøjsglas
Æbler
Bananer (fungerer bedst, når de er jævnt brunplettede)
2 æg
1 kop sukker
2,5 kopper kokosmel
6 dl. piskefløde
2 dl. yoghurt naturel
6 tsk. vanillesukker
12 skiver ananas
12 dåseferskner

Ideen er taget fra FDFs blå kasse.